Deel dit artikel via

Digitaal gemeenschappelijk verzoek echtscheiding indienen bij alle rechtbanken mogelijk

Voor advocaten is het vanaf vandaag mogelijk om digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen via het beveiligde webportaal ‘Mijn Rechtspraak’. Dit kan vanaf vandaag bij alle rechtbanken. Om te zorgen dat het digitaal indienen soepel verloopt voor u en ons, vraagt de Rechtspraak u om verzoeken alleen in te dienen bij de voor u gebruikelijke rechtbank. 

Toegang via ‘Mijn Rechtspraak’

Het indienen van een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding kan eenvoudig via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’. Daarmee wordt de toegang tot de Rechtspraak eenvoudiger gemaakt voor procespartijen. Advocaten loggen in via ‘Mijn Rechtspraak’ met de Advocatenpas (app). Wilt u meer weten over digitaal procederen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over digitaal procederen bij de Rechtspraak.

Voordelen digitaal procederen

Door via ‘Mijn Rechtspraak’ digitaal te communiceren, staan alle stukken in een digitaal dossier bij elkaar. Dossiers kunnen tijd- en plaatsonafhankelijk worden ingezien. De ontvangst van ieder stuk (of set stukken) wordt digitaal bevestigd. Zo heeft u als advocaat overzichtelijk al uw dossiers op één plek en communiceert u papierloos met de rechtbank.

Meer informatie en contact

Meer informatie over digitaal procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen vindt u op de pagina rechtspraak.nl/echtscheiding-digitaal. Heeft u vragen over de werking van het webportaal? Neem dan contact op het met Rechtspraak Servicecentrum

Ander nieuws van rechtspraak.nl